Lecții de viață

Henry Ford (inovator în industria automobilelor)- a falimentat de 5 ori înainte de compania de succes Ford.

·       Bill Gates (creatorul Microsoft-ului) a început o afacere care a eșuat, apoi a creat Microsoft.

·       Colonelul Sanders (creatorul fast-food-ului KFC) a fost refuzat cu rețeta lui de 1.009 restaurante până să fie acceptată și celebră.

·       Marele desenator Walt Disney a fost concediat, a avut mai multe afaceri eșuate, dar nu a renunțat, în final a reușit.

·       Celebrul regizor Steven Spielberg a fost respins 3 ani la rând la Univesitatea de Teatru și Film.

·       Thomas Edison a avut 10.000 de încercări nereușite până a inventat becul.

·       Elvis Presley a fost refuzat la primele audiții de angajare, a fost concediat de multe ori.

·       Steve Jobs (creatorul tehnologiei Apple) a avut afaceri eșuate, a fost concediat înainte să reușească.

·       Scriitorul Stephen King a fost refuzat de 30 de edituri înainte să devină cărțile lui celebre.

·       Comediantul Charlie Chaplin a fost respins de multe ori de studiourile de la Holywood.

·       Cel mai bun jucător de baschet, Michel Jordan a fost dat afară din echipa liceului. A pierdut 300 de meciuri, în final s-a perfecționat și a devenit cel mai bun.

·       Nick Vujicic (speaker motivațional) s-a născut fără mâini, fără picioare, dar nu s-a lăsat învins. La 17 ani a înființat o organizație, a făcut facultate, este contabil și scriitor motivațional. Crede că nici un necaz nu este dramatic, putând fi depășit prin voință.

·       Fizicianul Stephen Hawking, a descoperit la 21 ani că e bolnav de paralizia progresivă a mușchilor, nu a renunțat, a studiat, a devenit cercetător, deși devenise imobilizat. „Nu regreta lucrurile pe care nu le poți face. (Stephen Hawking)

·       Carol Novak (patinator olimpic național) a avut un accident la 20 ani și a rămas cu handicap locomotor. Nu a renunțat, a făcut facultatea de drept, deține o fabrică de echipamente medicale, coordonează un club de ciclism, făcând și el acest sport. 

·       Scriitoarea Hellen Keller la 2 ani a rămas fără auz și vedere. A făcut facultate, a scris cărți, apărând drepturile oamenilor: „Când o ușă a fericirii se închide, se deschide alta; dar de multe ori suntem atât de preocupați să ne uităm la ușa închisă, că nu o vedem pe cea deschisă.

·       Sudha Chandran (actriță și dansatoare), a avut un accident, în urma căruia a rămas cu un picior artificial. Cu toate acestea, a devenit una dintre cele mai talentate dansatoare din India, a jucat și în filme, a înființat propria  academie de dans. 

·       Christy Brown (pictor și poet), bolnav de paralizie cerebrală, nu a renunțat, desi nu-și putea mișca mâinile, a scris cărți cu piciorul stâng.

·       Ray Charles (pianist și cântareț de jazz), a orbit la 7 ani dintr-o cauză necunoscută. A compus cântece toată viața.

·       Rick Allen (baterist) a avut un accident la 21 de ani, în urma căruia a rămas fără brațul stâng. După 2 săptămâni, a plecat în turneu cu trupa sa și a continuat activitatea muzicală.

·       Atleta Aimee Mullins s-a născut fără picioare, dar a purtat proteze, a făcut sport, este speaker motivațional și îi îndeamnă pe ceilalți la dezvoltare personală.

·       Akio Morita (fondatorul Sony) a avut numeroase eșecuri înainte de succes.